به‌لیمو: گیاهی با خواص بی‌نظیر و سازگاری عالی

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه زابل: به‌لیمو، درختچه ای پایا از خانواده شاه‌پسندیان که بومی آمریکای جنوبی می‌باشد. این گیاه علاوه بر داشتن خواص دارویی فراوان، در صنعت عطرسازی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از ویژگی‌های برجسته آن بهبود وضعیت جسمانی و روانی انسان است و  می‌تواند اعصاب را آرام کرده و در رفع احتقان، کاهش تورم و التهاب در بدن، حفاظت از ماهیچه‌ها، تقویت سیستم ایمنی، آرامش‌بخشی به معده و کاهش تب مؤثر باشد. به‌طور خلاصه، این گیاه از جمله گیاهانی است که سلامت کلی بدن را پشتیبانی می‌کند.

از آنجا که به‌لیمو نور خورشید فراوان را می‌پسندد، به‌خوبی با شرایط اقلیمی گرم و خشک سیستان سازگار است. در واقع، به‌لیمو در این منطقه بهترین رشد را دارد و می‌توان از این گیاه در مقیاس وسیعی بهره‌برداری کرد. به‌علاوه، با روش‌های تکثیر ساده‌ای مانند قلمه زدن به راحتی قابل گسترش است. دوره محصول‌دهی آن بسیار جالب است؛ یک‌بار کشت به معنای برداشت محصول برای پنج سال است.

در مورد دفعات برداشت در شرایط اقلیمی خاص سیستان، به‌لیمو به‌طور معمول چهار چین در سال دارد. همچنین، در فصل زمستان، در شرایط گلخانه و تنها با پوشش پلاستیک، می‌توان دو چین دیگر از این گیاه برداشت کرد. این ویژگی موجب می‌شود که حتی در زمستان‌، به‌لیمو همچنان محصول بدهد.

آبیاری قطره‌ای بهترین روش برای به لیمو است که به حفظ رطوبت یکنواخت در ناحیه ریشه کمک می‌کند و استفاده از مالچ پوشش سطحی خاک با ریگ، کاه، برگ خشک و … به کاهش تبخیر و حفظ رطوبت خاک کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *